Nieuws

 

 

 

 

 

 

De Dag Die Ooit Begon

 

Ik kom nog iets leuks tegen op Youtube. 

Hier zing ik het lied "De dag die ooit begon". 

 

Dit was in 2010. 

Dit was toen op televisie. 

Omroep Zeeland had mij gevraagd een Zeeuwse tekst op een bestaand liedje te maken. 

Ik heb van "After the gold rush" van Neil Young mijn liedje "De dag die ooit begon" gemaakt. 

Ik was toen zenuwachtig en moest wel knokken/moeite doen, vooral om alles goed te onthouden en te spelen/zingen. En dat voor een camera in de studio van Omroep Zeeland, met de billen bloot en door deze diepere en gevoelige tekst en waarneming/weten wat ik toen zong. Dit moest eruit en naar buiten toe en in mensen aanraken en aankomen, wie ik daadwerkerijk ben en ik hier kom doen en doe. Mijn boodschappen. Mensen veranderen, bewust en bewuster, liefdevoller en gevoeliger maken. Meer Hart, meer Kracht, meer Heel. Ondanks mijn gevecht. Het Moet. Hierom Ben Ik Hier.

 

Hier is ie: "De Dag Die Ooit Begon"

Dingemand de Visser (Dønder) - The Gold Rush - De Zeeuwse Top 40 - YouTube

 

----------------------------------------------------

 

Video cd-presentatie Geel van Dønder 2009 op youtube

 

Van mijn band Dønder toen, staat nu een video op youtube.

 

Cd presentatie op 14 november 2009 in de Spot in Middelburg, van het album Geel van de Walcherse streektaalrockband Dønder.

 

Zaterdag 6 mei van 16:30 - 17:30 treden we na 16 jaar weer op met een reünie-concert op het festival Hrieps in Grijpskerke.

Dus als je ons wil zien na 16 jaar, dan ben je zeer welkom!

 

Op 26 april, Koningsnacht (ik ben zelf tegen een Koning en ook tegen machten over ons) hebben we in Geersdiek op het buitenpodium een try out!

 

Hier de video Deel 1 van 4: 

Dønder , cd presentatie van het album Geel. 14 November 2009 in de Spot in Middelburg. Deel 1 van 4. - YouTube

 

Hier de video Deel 2 van 4: 

Dønder , cd presentatie van het album Geel. 14 November 2009 in de Spot in Middelburg. Deel 2 van 4. - YouTube   

 

Hier de video Deel 3 van 4: 

Dønder , cd presentatie van het album Geel. 14 November 2009 in de Spot in Middelburg. Deel 3 van 4. - YouTube

 

------------------------------------------------------------------------

 

Muziekalbums van Dingeman de Visser en Dønder online

 

Sinds enkele weken staan de muziek-albums van mijn soloalbum en van mijn (toenmalige) band "Dønder" op youtube, spotify, Apple, etc.

Mijn soloalbum "Vo degeen die a't wil wete" en de twee D
ønder-albums "Een oop geDønder" en "Geel". 


Uiteraard kan je ze ook nog steeds als cd, fysiek kopen als je dit wil.

Je kan ze o.a. hier beluisteren:
Dingeman de Visser - Onderwerp - YouTube

 

-------------------------------------------------------------------------- 

 

Dønder speelt op Hrieps!

 

6 Mei 2023 spelen we, dan na 12 jaar niet te hebben gespeeld en opgetreden met Dønder, een reünieconcert op Hrieps.  DøNDER - HRIEPS Muziekfestival 2023

------------------------------------------------------------------------------

Drummer gezocht!

Welke drummer zou graag bijzondere muziek met mij willen scheppen en met o.a. als doel om snel en veel op te treden. Ik met de digeridoo en met wat zang, tekst, gitaar, en andere instrumenten van mij hier en daar erbij. 

Wat opzwepende, rauwe, rockende muziek, o.a. en ook juist diepgaand en rust en echt connectie met jezelf, Bron en Leven en Aarde. 

Ook wat dance-house-achtig maar dan heel natuurrijk en puur met dus de didgeridoo, etc.. Met Natuurrijke (en eventueel andere analoge instrumenten), dus zo weinig mogerijk digitaal en elektronisch. Puur, Natuur, Direct, Kwetsbaar, Eerrijk en Oorsprong. 

Ik speel nog veel meer instrumenten en schep heel makkelijk. 

Ik wil wel graag ervaren mensen of mensen die ook zonder deze ervaring makkerijk eigen werk kunnen creëren. Of hierin inspelen op wat ik creëer. 

Dus dit kan samen en dit kan ook als ondersteuning onder wat ik schrijf en schep. En misschien zijn er nog meer muzikanten die hierin mee willen en kunnen doen, bijvoorbeeld mondharp erbij of andere bijzondere of authentieke instrumenten voor een hele pure, bijzondere muziek? 

 

Dit kan in bandvorm en anders als vorm dat ik gewoon zowat alles schrijf en creëer (is voor mij no problem) en dan als 'soloproject' en de muzikanten meescheppen en onderbouwen.

---------------------------------------------------------------------------------

Biologisch dynamische groente en fruitabonnementen

 

We zijn bezig dit op te zetten in Ritthem en hier kan je je voor aanmelden als je dit wil. Zie de nieuwe pagina op deze website:

 

https://dingeman.jimdofree.com/biologisch-dynamische-groenteabonnementen/ 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Zanger liedjesschrijver die over Ware Vrijheid en Ware Waarheid zingt.

 

Ben je niet voor apartheid, discriminatie en onderdrukking van Mensen, Dieren, Leven, Vrijheid en Ware Waarheid, via o.a. de nep-corona, en wil je een muzikant die o.a. hierover zingt en bewustzijn schept?

 

Ik ben o.a. een zanger liedjesschrijver die o.a. hierover schrijft en zingt en ook gedichten hierover schrijft en verteld, dus voor het goede gaat en het goede stimuleert en de mens weer helpt terug Waar-Nemen.

 

Wanneer je niet discrimineert, geen apartheid voert en de ont-menseRijking en ontzieling niet voedt, dus dat wel iedereen welkom is, met welke kleur dan ook, welk geslacht dan ook, welke voorkeur van liefde bedrijven dan ook, vegetarisch of vleesetend is, ziel of zielloos, zonder pcr-(nep)test of met test...., Dan treed ik graag bij jullie op.

Dus dat ieder Mens welkom is en vooral juist de Mens die juist WEL voor Liefde en Ware Vrijheid en voor Het Leven en dus Natuur en niet voor apartheid en onderdrukking is.

Dus de Mens die Wel in Leven vertrouwd en weet dat die dit Zelf ook is.

Laten we dit stimuleren en (Terug)-Scheppen. Hier en Nu,

 

Wanneer je voor het Goede gaat en voor Ware Vrijheid, Ware Waarheid en voor Het Leven en Liefde, en dit voor Alle Leven, dan treed ik graag bij jullie op.

 

Dus alleen wanneer Alle Leven welkom is. Geen uitsluiting, apartheid, discriminatie en onderdrukking via een systeem/pcr-testen/overheid van het nep-corona dus.    

 

Laten we NU WEL voor Liefde en Ware Vrijheid gaan. Voor ALLE LEVEN!

 

Mijn liedjes en teksten zijn in het Nederlands, Zeeuws en Engels.

 

Liefs,

Dingeman

 

 

Ik ben voor Ware Waarheid en Ware Vrijheid en Leven voor Alle Leven. 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

 

Zeeuwse Top 40 2021

 

Super! Als het aan Tholen ligt dan sta ik op nummer 26 in De Zeeuwse Top 40! Dit is hun stemming.

En dit voor mijn liedje die niet, zoals de meeste andere liedjes, op o.a. Spotify staat (omdat ik helaas geen distributeur heb wat je hiervoor nodig hebt om je eigen muziek te kunnen plaatsen). Dus zullen de meeste mensen die mij of mijn liedje niet kennen (en deze dus niet hebben kunnen beluisteren) hier niet op gestemd hebben. Dank je wel Tholen vanuit mijn Hart!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kunstproject DOOS

 

Een aantal weken geleden heb ik meegedaan aan een kunstproject betreft de Lock down. 

 

Ik ben toen een paar maanden geleden gespot op televisie betreft stralingschade en stralingbewust-zijn (wifi, 3G, 4G, 5G, etc.) en mijn mijn website, zo kwamen ze bij mij. 

 

Dit project is een fotoreeks van 8 foto's van diverse mensen hoe wij de Lock down ervaren. Dus ook met een krachtige boodschap. Dit is mijn tekst (mocht niet lang zijn) hoe ik dit zie en bij mijn foto vind passen en dit uitbeeld: "Corona is georkestreerd door machten die wereldwijd boven overheden staan. Dit is nu voelbaarder en zichtbaarder dan ooit, hierdoor ontwaakt de Mens NU en HIER en maakt zich Vrij!" 

 

Helaas is mijn bericht met die tekst toen niet aangekomen (werd uiteraard waarschijnlijk in geblokkeerd door de machten) en de regisseur heeft deze nu wel ontvangen en zal gaan zorgen dat deze tekst er nu wel in komt te staan. Eerst was het dit wat hij van een van mij veel langere tekst heeft gemaakt:

"De lockdown voelt voor mij als een georkestreerde opsluiting vanuit de overheid. Ik ben ontwaakt en ben Vrij!" 

Zo staat dit er nu volgens mij. Ook niet perse heel verkeerd. 

 

De foto's hangen geëxposeerd langs een wandelroute in Amsterdam bij de Kopstootbar, Humphreys, Golem & Brandon om de opstartende horeca een beetje te steunen. 

 

Ook is er een kunstwerkvideo van gemaakt welke constant afspeelt (online livestream), deze is hier te zien: http://doos.live/   

Hier zie je mijn foto in het blauwe "Feel Free to come closer" shirt. Welke ook in mijn "Gallerie" op mijn website staat.

 

Zie vanaf 6:47 over dit project: 

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/286199/amsterdamse-kunstenaars-verbeelden-leven-in-de-lockdown-in-kunstproject-de-doos   

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Op de boerderij met Zeeuwse trekpaarden werken.

Of met de handen op het land lekker in de Aarde. 

 

Als therapie, coaching of workshop.

Of gewoon lekker hard met het lichaam werken zoals met een houweel onkruid wieden of met de hand pompoenen oogsten bijvoorbeeld.

 

Jezelf leren kennen, jezelf zijn, sterker zijn en fijn met dieren bezig zijn. Waardoor je meer in contact met jezelf bent en steeds meer komt.

 

Of gewoon lekker bezig zijn met het lichaam in de natuur. Lekker hard en eenvoudig werken bij de boer op het land, waar de rust (nog) is en veel minder kunstmatige verstoringen en technieken van buitenaf, zoals straling, computers, enzovoorts.

 

Je werkt lekker mee op het tempo van de boer. En het tempo van de dieren wanneer je hiermee werkt. Weer lekker verbinding maken in en met je mens-zijn, met de natuur, met leven, je hart, je gevoel en je Kracht. Ontspannen en in je lichaam, zonder steeds te moeten denken.

 

Voor meer info zie deze pagina op mijn website:

https://dingeman.jimdofree.com/mijn-passies/bewust-naar-toen-en-nu/

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ik vind graag een gitarist/slagwerker of multi-muzikant als begeleiding.

 

Een goede, creatieve gitarist/slagwerker die eventueel nog andere instrumenten kan bespelen. Als begeleiding van mij wanneer ik akoestisch met mijn singer songwriterliedjes optreed, zodat deze mij begeleid en met veel dingen aanvult en creëert.

  

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   

Ik vind graag creatieve muzikanten als band rond mij. De muziek is eigen werk.

 

Het is allemaal eigen werk in het Engels, Nederlands en Zeeuws.

De teksten gaan vaak over diepere dingen of zijn wakkermakend, dus ik heb meestal wel een sterke boodschap hierin. Of het brengt kwa sfeer je in je eigen diepte.


Ik heb zelf veel ervaring in het schrijven en spelen van liedjes met en zonder band (rock, punk, psychedelisch, singer-songwriter, alternatief, etc.) en heb hier heel wat voor geschreven. Zelf ben ik de zanger/gitarist en speel nog andere instrumenten.

 

Graag vind ik goede, creatieve, passievolle muzikanten die er voor gaan en erin geloven en veel met mijn teksten, muziek en onderwerpen hebben en waar dus een goede klik mee is.

De muziek is breed kwa stijl, van singersongwriter, klein, intiem, diep-brengend en diep-invoelend naar experimenteel, alternatief, punk, energiek en strakke vintage rock.

 

Graag vind ik sowieso een gitarist, bassist en drummer. Eventueel aangevuld met een zangeres, pianist, violist of muzikant(en) die andere bijzondere instrumenten speelt zoals didgeridoo, mondharp, fluit, oude of buitenlandse instrumenten, etc..

 

De muziek is divers, eigen stijl en de muzikanten hebben hier ook aandeel in. 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ik vind graag bandleden voor mijn Zeeuwstalige rockband Donder.

 

Het is allemaal eigen werk en in het Zeeuws.

Dit wil ik weer oppakken en dan vooral ook meer wakkerschuddende muziek.

En weer lekker energiek, rock (en 'gek' doen)!

 

Ik zoek hier goede, creatieve en strakspelende muzikanten voor.

In ieder geval een drummer, bassist en gitarist.